
Yükseliş Koleji Ortaokul sisteminde öğrenciyi merkez alarak onlara kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazandırma ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunmaktadır.
Böylece 5-6-7. sınıflarda yeni nesil eğitim yaklaşımı ile “Kodlama, Robotik, Akıl oyunları, Z-Space, Arduino” gibi atölye çalışmaları ile sınavlara hazırlanması sağlanmaktadır.
Kulüp çalışmaları ve hafta sonu kursları ile tamamlanan eğitim ve öğretim programlarımız sayesinde öğrencilerimizin okuldaki başarı seviyesi arttırmakta bu şekilde öğrencimizin okula bağlılığı sağlanmaktadır.
Öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirebilecekleri, deneyimlerini sunabilecekleri pek çok farklı ortam sunan okullarımızda öğrencilerimiz İngilizce ve ikinci yabancı dil başta olmak üzere pek çok kulüp çalışmalarına katılırlar. Kulüplerde toplumsal projeler geliştirmeye de önem veren okulumuzda aynı zamanda, belirli aralıklarla öğrenciler arası akıl oyunlarından, satranca, futboldan, basketbola, halk oyunlarından yüzmeye kadar çeşitli dallarda yarışmalar, turnuvalar düzenlenir. Bölgesel ve çevresel imkanlar dikkate alınarak sanat, spor ve kültür içerikli sosyal aktiviteler organize edilir.
DERS
Yükseliş Koleji Ortaokullarında ders ve sınavlara tüm öğrenciler girerken; ek çalışma, etüt, ödev tamamlama ve soru çözümüne ise belirlenen öğrenciler ya da sınıflar mutlaka katılırlar.
ÖDEV
Yükseliş Koleji Ortaokullarında yoğun eğitim programını yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında bireysel çalışmalara ve ödevlere önem verilmektedir. Öğrencilerin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “Ödev Çizelgesi”nde belirlenir. Haftalık ders programında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılır. Ödev kontrolleri k12 net sistemi üzerinden mutlaka veliler ve öğrenciler ile paylaşılır.
ETÜT
Etütler ve ek çalışmalar öğrenci ya da sınıfın ihtiyacına göre belirlenir. Deneme sınavlarının eksik kazanımlarına göre öğrencinin tamamlaması gereken her konu hafta içi ve hafta sonu derslerinde bireysel ya da sınıf etütleri olarak planlanır.
SINAVLAR
⦁ YAZILI SINAVLARI: Her dersten bir tane olmak üzere; her dönem bir tane yazılı sınav yapılır. Yazılı sınavına katılamayan öğrenciler için dönem sonlarında “Telafi Sınavları” yapılır. “Yazılı sınavları” öğretmenler tarafından değerlendirilir.
⦁ DENEME SINAVLARI Sene başında 5, 6, 7 ve 8. Sınıflara uygulanır.5, 6, 7. Sınıflar için 10 adet, 8. Sınıflar için her Cuma “Deneme Sınavı” yapılır.
⦁ LGS HAZIRLIK DENEMELERİ Cuma gününün ilk 4 saati Liselere Geçiş Sistemi Sınav Uygulamaları için ayrılmıştır. 4. ve 5. saatlerde uygulanan sınavların analizi ve soru çözümleri ilgili dersin öğretmenleri tarafından yapılmaktadır. (Sınav olmayan günlerde diğer etkinlik ve ek çalışmalar yapılmaktadır)
DENEME SINAVLARI ÖĞRENCİYE NASIL BİR BAŞARI SAĞLAR
Sınav provası yapmak, ilk kez karşılaşılacak gerçek bir sınav ortamın bilinmezlerini ortadan kaldırmak, zamanı yönetmek, sınavda hata yapmamak, gerçek sınavda stresi etkin yönetebilmek için çok gereklidir. Gerçek sınavdan önce deneme sınavına giren aday öğrenci gerçek sınavda ne yapacağını bilir. bu bakımdan Deneme Sınavlarına ayrı ve büyük bir önem verilir. Deneme Sınavları öğrencilerin test pratiğini artırmak için, başarılarını ölçmek ve eksik yanlarını analiz etmek için sıklıkla uygulanır. Öğrencilerin sınav sonuçlarında eksik olduğu konular için öğrencinin analizi yapılarak gelişimleri desteklenir.
DENEME SINAVLARININ FAYDALARI
⦁ Öğrencilerin gerçek sınava girmeden önce gerçek sınav provası yapmasını sağlar.
⦁ Öğrencinin bilgi düzeyini ölçer.
⦁ Öğrencinin sınav sorularını yorumlama düzeyini güçlendirir.
⦁ Öğrencinin sınav stresinin üstesinden gelmesini sağlar.
⦁ Öğrencinin sınav kaygısını azaltmasında destek sağlar.
⦁ Zamanı iyi kullanabilmesini ve yönetebilmesine yardımcı olur.
⦁ Yeni nesil sorularla rekabeti artırır.
⦁ Deneme sınavlarına düzenli olarak katılım sağlayan bir öğrencinin başarı grafiğini daha iyi görmesine yardım eder.
⦁ Öğrencinin eksik olduğu konuların belirlenmesinde ve öğrenci takibinde mentör ve rehber öğretmenlere olumlu etkileri bulunur.
İNGİLİZCE
Yükseliş Koleji Ortaokullarında öğrencilerimizin bilgi çağı dil gereksinimini yakalayabilmeleri için; ‘Yazma, Okuma, Dinleme ve Konuşma’ becerileri kazanmalarının yanı sıra İngilizceyi anlamaları ve aktif kullanmaları, üst düzey düşünme becerileri ve öğrenme eğilimlerini kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İngilizce derslerimiz; 21.yüzyıl becerilerini kapsayan içerikle, derinlemesine düşünen, sorunları yaratıcı bir şekilde çözmeye gayret eden, takım çalışmasına uyum sağlayan, değişen teknolojiyi sürekli takip eden, yoğun bilgi akışı ile başa çıkabilecek bireyler yetiştirmek hedefi ile işlenmektedir.
İngilizce programımız; öğrencilerimizin düşüncelerini gerek yazılı gerek sözlü olarak belirli düzeyin üzerinde akıcı ifade etmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Dil edinimleri dijital platformlarla, hikayeler ve makalelerle zenginleştirilmiştir. Dolayısıyla her öğrenciye, kendi düzeyi doğrultusunda takip edilebilen olanaklar sağlanmıştır
⦁ CAMBRİDGE INTERNATIONAL EĞİTİM PROGRAMLARI
Öğretme ve öğrenmeye yeni bir yaklaşım sunan uluslararası bir müfredattır. Program, Yükseliş Koleji Ortaokulları öğrencilerinin gelecekte akademik, kişisel ve kariyer başarılarını sağlayabilmeleri için gerekli olan “İyi Olma Hali -Farkındalık”,“Sosyal ve Duygusal Öğrenme”, “Küresel Beceriler” ve “Yaşam Becerileri” müfredatlarını programlarına dahil tek uluslararası programdır. Merkezine, öğrencilerin eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini yerleştirmiştir.
Yükseliş Koleji Ortaokullarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi tarafından, “Her çocuk eşsizdir” anlayışıyla Kişiye Özgü Çözüm Odaklı ve Proaktif Rehberlik yaklaşımı benimsenir.
Kişiye Özgü Çözüm Odaklı yaklaşımı ile her öğrenci, alanında uzman psikolojik danışman ve psikologlar tarafından izlenir ve öğrencilerin gelişim planlarını yapabilmeleri için en geçerli bilimsel araçlar kullanılır. Bu amaçla, en uygun danışmanlık yöntemleriyle her öğrencinin bilinçlenmesine ve doğru bir yol haritası çizmesine katkı sağlanır, öğrencilerin güçlü ve gelişmesi gereken yönleri takip edilir, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda öğrenciye eğitsel, bireysel ve mesleki rehberlik yapılır.
Bireysel Görüşmeler
Yükseliş Koleji Ortaokullarında, bireyi merkeze alan PDR anlayışı doğrultusunda öğrencilerin okula uyum sağlama sürecinden itibaren öğrenciyi tanıma çalışmaları gerçekleştirilir. Bu amaçla tanıma formları, test ve envanterler gibi ölçme araçları kullanılır. Bu ölçeklerin sonuçları, öğrenci ve velilerle paylaşılır. Öğrencilerle; onların gelişim süreçlerinde karşılaştıkları güçlükler, arkadaşlık ilişkileri, akademik gelişimleri, zorlandıkları süreçlerde karar verme yetkinlikleri, stresle baş etmede yaşadıkları güçlükleri, kendilerini tanımaları, kariyer planlama ve mesleki karar süreçleri ve paylaşmak istedikleri diğer konuları ele alan psikolojik danışma görüşmeleri gerçekleştirilir.
PDR Paylaşım odaları, psikolog ve psikolojik danışmanların bireysel görüşmelerini en sağlıklı şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak ve öğrenci ile velilerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak şekilde tasarlanır.
PDR paylaşım odaları; ofis görünümünden uzak, görüşmeye gelen kişileri rahat hissettirerek, onun kişisel gizliliğini koruyup duygu ve düşünceleri daha iyi ifade etmeye olanak sağlayacak şekilde kurgulanır.
Ergenlik döneminde “Ben kimim?” ve “Kim olmalıyım?” sorularının cevabını arayan bireye, bu soruların yanıtını bulmasında yardımcı olunur, PDR Birimi tarafından hazırlanan duygu yönetimi, kendine güven ve benlik saygısı başlıklarını kapsayan ve düzeylere göre farklılaşan altı haftalık program uygulanır. Program sürecinde, öğrencilerin kendilerine özgü bir proje oluşturmaları amaçlanır.
Sınava Hazırlık Süreci Başarı İzleme
Çalışmaları ve Sınav Motivasyon Süreçleri
Yükseliş Koleji Ortaokullarında, Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) yönelik yapılan çalışmaları titizlikle sürdürülür ve öğrencilerin potansiyellerini en iyi şekilde ortaya koymalarına katkı sağlanır. Bu kapsamda PDR Birimi, yapılan deneme sınavlarının ayrıntılı incelenmesi sonrasında öğrencilerle sistemli bir sınav başarısı geliştirme sürecini yürütmektedir. Bu süreç içerisinde öğrencilerimiz; isteklerini, ilgilerini ve beklentilerini keşfederek geleceklerini şekillendirirken onları desteklemek amacıyla da çeşitli çalışmalar yapılır. Bu amaçla yıl içinde yapılandırılmış bir görüşme sistemi ile öğrencilerle bireysel ve toplu görüşmeler yapılarak sınavda dikkat, hedef belirleme, sınav stratejisi, psikolojik hazırlık, kaygı ile baş etme gibi çalışmalar gerçekleştirilir.
Anne-Baba Eğitimleri ve Paylaşım Grupları
Yükseliş Okulları PDR Birimi tarafından çocuk yetiştirme konusunda doğru ve etkili yaklaşımların paylaşıldığı ve anne-babaların da sürece aktif olarak katıldığı ebeveyn görüşmeleri ile çözüm odaklı grup çalışmaları düzenlenir. Bu çalışmalar aylık veli bültenleri ile aileler ile paylaşılır. Bu çalışmalar aracılığıyla anne-babalar; kendini ve başkalarını seven, kendini ve başkalarını olduğu gibi kabul eden, mutlu ve farklılıklara saygılı olmayı bilen, kendini ve duygularını iyi ifade edebilen, doğru kararlar alabilen bir çocuk yetiştirmenin yollarını öğretmenlerimiz ile deneyimleyerek öğrenirler.
Öğrencilerinin ders ve sınav başarılarının yanında sosyal alandaki gelişimlerini de destekleyen sahip olduğu kurum kültürü ile fark yaratan Sınav Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında bedensel, sosyal ve kültürel birikimine de katkıda bulunan ortamları içine alan bir yaşam alanı sunar.
Yükseliş Koleji Ortaokullarında öğrenciler hafta içi her gün belirlenen saatlerde kulüp dersleri alırlar.
Kulüp ders seçenekleri arasında;
⦁ Spor Kulübünde; futsal, basketbol, satranç, voleybol, futbol, masa tenisi,
Gelişim dönemindeki çocukların spor yapması onların sosyal ve psikolojik bakımdan gelişimlerine olumlu katkı sağlar. Düzenli fiziksel aktivitede bulunan çocukların dayanıklılığı artar, kilo kontrolü daha rahat sağlanır, kemik yoğunluğunun ve kas yapısındaki orantılı artış ile daha kuvvetli bir hale gelir. Spor yapan çocukların ruhsal ve fiziksel sağlıklarının yanı sıra akademik hayatlarında da olumlu gelişmeler görülür. Spora başlamadan önce çocukların ilgi alanlarının yanı sıra yaşı, sağlık durumu ve anatomik yapıları değerlendirilerek hangi sporun çocuk için uygun olup olmadığına karar verilir. Çocuğun yaşına, fiziksel ve kişisel özelliklerine uygun spor dalları seçilmesi, eğitici ve eğlendirici olması gerekir.
⦁ Sanat Kulübünde; halk oyunları, modern dans, bale, tiyatro, drama, piyano, orkestra, resim, seçenekleri mevcuttur.
Kulübümüz; öğrencilerimizde yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmek, zihinsel kapasitelerini kullanarak kişilik gelişimine katkı sağlamak, bağımsız düşünme ve karar verme yetisini geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Drama çalışmaları, olayların sözel ya da sözel olmayan iletişim şekilleri ile ifade etmeye dayalı ve öğrencinin hemen her alandaki gelişimlerini destekleyen etkinlikler bütünlüğüdür.
Okullarımızda uyguladığımız eğitim sistemimizin asıl hedeflerinden biri olan 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip dünya ile aynı dili konuşan öğrencilerimizi, bu hedefimiz doğrultusunda geleceğe hazırlamaktır.
21. yüzyıl becerilerinde eleştirel düşünme, yaratıcılık, işbirliği ve iletişim ile öğrencilerimizin problem çözme, yaratıcı düşünme, takım çalışmalarına açık olma ve düşüncelerini açık bir şekilde dile getirme yetilerinin arttırılması için gerekli çalışmaları sağlamaktayız.
Yükseliş Koleji ortaokulunda öğrencilerimiz teknoloji, bilim, sanat ve sporun iç içe girdiği donanımlı eğitim anlayışımızla, çağın gereklerine uygun olarak, demokratik ve çağdaş eğitim ortamı içinde saygı, sevgi, hoşgörü, ‘İyi İnsan, İyi Yurttaş Hedefli Değerler Eğitimi’ ışığında yetişmektedir.
Yükseliş Kolejleri kayıt avantajlarımızdan yararlanmak için formumuzu doldurun, sizi arayalım!
Son Başvuru Tarihi
Yükseliş Kolejleri; 1962 yılında Ankara Bahçelievler’de küçük bir binada öğretim hayatına başlamıştır.
1967 de uzun yıllar faaliyet sürdüreceği Ankara Maltepe ve Söğütözü’nde yer alan modern tesisleri inşa edilerek, eğitim planını uygulama fırsatını bulmuş ve ülkemizin dört bir yanındaki kampüsleriyle de Türkiye’nin ‘Eğitim Sektörüne’ yön vermeye devam etmiştir.